Італія - малопоширений столовий мускатний сорт із великими гронами та ягодами золотистого кольору. Отриманий у результаті схрещування сортів Бікан та Мускат гамбурзький.
Розпускається у середині квітня, цвітіння починається на початку червня.
У південній частині України виноград уже дозріває наприкінці вересня – на початку жовтня. Кущі сильної сили росту, а лоза визріває добре теплою та сухою восени.
Цукровість досягає 15-20% при кислотності 6,5-10 г/л.
Лист великий і грубий, темно-зеленого цаєта, п'ятилопатевий, з глибокими вирізами з боків. Квітка двостатева. Гроно велике і часто гіллясте, а гребінець довга і дерев'яна. Ягода велика, овальної форми, жовтувато-біла, з міцною шкіркою, щільно вкритою пруїном. М'якуш м'ясистий з мускатно-цитронним смаком, завдяки "батьку" Мускату Гамбурзькому.
Сорту властива висока врожайність. Але при сильних морозах центральні нирки можуть загинути, тому виноград наполегливо рекомендується вкривати на весь період зими, щоб уникнути нестійкості врожаю.
Щоб збирати з куща до 5 кг винограду, рекомендується регулярно удобрювати та підгодовувати кущі, відстань між якими має бути не менше 1,75 м. Також потрібно формувати кущі із запасами багаторічної деревини та робити обрізку на 10-12 очок. Особливу увагу варто приділити пасинкам, що сильно розвиваються. Їх також потрібно видаляти, щоб пагони краще висвітлювалися.