Кількість дріжджових клітин має вирішальне значення якості пива. Більшість пивоварів використовують дуже мало дріжджів. Це може призвести не тільки до неповної ферментації, але й до втрати очікуваного смаку та підвищеної ймовірності інфекцій, які часто є наслідком дріжджового вибуху. Отже, це гарна ідея зробити дріжджову закваску.
Це не так складно: розчинити 50 г солодового екстракту в 500 мл води та додайте 5 г дріжджів, поживних речовин. Варити протягом 5 хвилин, а потім вилити в ретельно очищений і продезінфікований контейнер, щільно закрити з ватним тампоном і дати охолонути.
Коли суміш охолоджується, додайте дріжджі. Зберігати контейнер при температурі від 21 до 26°С протягом 12 годин (дріжджі продовжуватимуть бродити).
Дріжджова закваска готова до використання або подальшого бродіння.
Допоможіть іншим користувачам з вибором - поділіться першим своєю думкою про цей товар.