Даний сорт винограду Одеський чорний виведень в Україні і користується широким популярністю але також уявлень в таких країнах як Молдова, Грузія, Болгарія та інших країнах СНД.
Коронка та молоді листя молодого погона має зелений колір з вино-червоним відтінком. Ґроно має середню величину та конічну форму, приблизні параметри такі - довжина 13-16см, ширина 7-12 см. Середня маса гроні 140гр., максимальна до 300гр. Ягода середньої величини з діаметром 13-16 мм., округла, чорна, з густим восковим налітом. Шкірка на диво міцна, а м'якуш сокова . Сік до речі, має гарний насичень рубіновий колір. Смак повний із вишневими нотками. Зернят в ягоді 2-3.
Вегетаційний період вид брунькування до технічної зрілості ягод проходити в середньому 160-165 днів, при наявності сприятливих умів та температури. Врожайність при цьому висока та стабільна. Одеський чорний щодо стійкий до серої гнили ягод та оідіуму, що дає йому значну перевагу прорівняно з іншими сортами винограду. При добрих осінніх умовах та чудовому визрівання лозі сорт вирізняється підвищеною зимостійкістю.
До даного сорту рекомендують кордоні формування з висотою штамба 70-80 см. і на кожному плечі кордону рекомендується формувати 2-3 плодові ланки. Склад грона: 70,1% - сік, 3,5% - гребені, 2,4 - зерна, 22% – м'якоть. Потенційна економічна ефективність цього сорту при врожайності складати 120ц/г та цукристості 18гр/100мл, рівень рентабельності в середньому складати близько 40%.
Одеський чорний чудово підходить для виготовлення високоякісних червоних сухих та їдалень вин. Сорт має в собі свіжий смак, м'якість та шоколадні нотки. Цьому сорту завжди дають високу оцінку як споживачі так і провідні фахівці. До речі, цей виноград також використовують при створенні напівсладких вин та шампанських виноматеріалів, соків. Найкраще вираження його особливостей, ви можете знайти у відомій українській марці 'Колоніст' та в інших.
Допоможіть іншим користувачам з вибором - поділіться першим своєю думкою про цей товар.