Лідія (або Ізабелла рожева) належить до класу ізабельних виноградних сортів. Він середньопізній термін дозрівання та високоврожайний.
Лист великий і світло-зеленого кольору, є неглибокі бічні вирізи, знизу покритий повстяним опушенням.
Квітка двостатева. Кетяги невеликі і часто конічної форми. Ягоди великі, округлі, фіолетово-рожевого кольору, з досить помітним шаром пруїну. Шкірка легко відокремлюється від м'якоті, у якої суничний присмак.
Врожайність досягає 100-150 ц/га та вище. Майже всі пагони Ізабелли несуть грона, на кожному з яких по 6-8 грон.
У сорту підвищена стійкість до мілдью та філоксери. Дуже вологолюбний.
Виноград можна споживати у свіжому вигляді та переробляти. Цукровість на момент дозрівання досягає 18-19% і кислотність 5,5-10 г/л. Кетяги можуть зберігатися тривалий час на кущах або в холодильних складах.